کد خبر 837
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۸

آش قسط و اجاره شورتر شد/تسهیلات ودیعه مسکن؛ امید یا کابوس مستاجران؟

آش قسط و اجاره شورتر شد/تسهیلات ودیعه مسکن؛ امید یا کابوس مستاجران؟

درحالی که دولت از افزایش وام ودیعه مسکن به مستاجران خبرداده اما کارشناسان نه تنها این تسهیلات را راه‌کار مناسبی برای کاهش فشار اجاره‌بها به مردم نمی‌دانند بلکه معتقدند این وام مشکلات مستاجران و اوضاع نقدینگی کشور را بدتر می کند.

به گزارش خبرنگار زمان اقتصاد؛ منصور غیبی کارشناس حوزه مسکن درگفتگو با خبرنگار زمان اقتصاد گفت : مبالغ اجاره‌بها در حال حاضر به قدری بالاست که از توان بسیاری از مستأجران خارج است. به همین دلیل، بسیاری از مستأجران برای پرداخت اجاره مجبور به کاستن از سایر هزینه‌های ضروری زندگی خود هستند.

وی گفت: در کنار مستأجرانی که واقعاً نیازمند کمک هستند و از این تسهیلات استقبال می‌کنند، برخی افراد با نیت سواستفاده و بدون نیاز واقعی، از طریق روش‌های مختلف سعی در دریافت وام ودیعه مسکن دارند که کار را دشوارتر میکند.

به گفته این کارشناس حوزه مسکن دریافت وام ودیعه مسکن، در نهایت بار مالی بیشتری بر دوش مستأجران می‌گذارد. زیرا آن‌ها علاوه بر اجاره‌بها، باید اقساط وام را نیز پرداخت کنند.

غیبی نسبت به اثرات این وام ها ابراز نگرانی کرد و گفت: تزریق نقدینگی از طریق این تسهیلات به جامعه، می‌تواند منجر به افزایش هزینه‌ها و تورم شود و در نتیجه، مالکان اجاره‌بها را به صورت غیرمنطقی افزایش می‌دهند.

او در پایان تاکید کرد :حل اساسی مشکل مسکن در گرو توسعه اقتصادی کشور و افزایش توان مالی مردم است و حل مشکلات مسکن نیازمند همکاری و همدلی همه افراد جامعه است.

دیگر کارشناس حوزه مسکن فرشید ایلاتی در گفتگو با خبرنگار زمان اقتصاد گفت :اقساط وام ودیعه مسکن، با توجه به مبلغ و دوره بازپرداخت، هزینه‌ای را به خانوار تحمیل می‌کند. با این حال، این مبلغ ممکن است بخشی از اجاره‌بها یا مبلغ رهن را تأمین کند.

وی گفت: متأسفانه بانک‌ها همکاری لازم را در پرداخت این تسهیلات ندارند و همین امر باعث می‌شود بسیاری از ثبت‌نام کنندگان، عملاً به وام دسترسی پیدا نکنند.

ایلاتی معتقد است؛ بودجه در نظر گرفته شده برای وام ودیعه مسکن، به دلیل عدم همکاری بانک‌ها، ناکارآمد است و باید رویکرد دیگری در این زمینه اتخاذ شود و باید بین پرداخت وام برای اجاره‌بها و ساخت مسکن، انتخاب کرد.

وی تاکید کرد: باید بیشتر به ساخت مسکن توجه کرد نه پرداخت وام ودیعه چون خانه‌دار شدن مستأجران، به خروج آن‌ها از بازار اجاره منجر  و شرایط تنفسی بهتری برای سایر مستأجران ایجاد می‌شود.

او در پایان پیشنهاد کرد :گزینه‌های مختلفی برای ارائه تسهیلات در اختیار بانک‌ها قرار گیرد تا بتوانند با مدل‌های پرداختی متنوع و متناسب با شرایط متقاضیان، تسهیلات را پرداخت کنند. هرچه مدل ها متنوع تر باشند احتمال همکاری بانک ها بیشتر می شود.

کد خبر 837

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =