به گزارش زمان اقتصاد؛ زهره پاپی با اشاره به اینکه بانک مرکزی در راستای اجرای مواد ۶ و ۲۱ قانون صدور چک، شیوهنامهای را در خصوص تعیین سقف اعتبار چک در مرحله نخست به تصویب کمیسیون مقررات این بانک رسانده است، گفت: بر اساس این شیوهنامه، مقرر شده که در زمان ثبت چک، احتمال برگشت آن به ذینفع اعلام شود.
وی در ادامه بیان داشت: این امر به ذینفع امکان میدهد تا نسبت به پذیرش یا عدم پذیرش چک مزبور تصمیمگیری کند. همچنین احتمال برگشت چک، صرفاً برآوردی از وضعیت اعتباری صادرکننده بوده و به هیچ عنوان به منزله تضمین کارسازی و وصول وجه چک تلقی نمیشود.
مدیر اداره راهبری سامانههای تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی در خصوص متقاضیان دریافت دسته چک برای نخستین بار، تصریح کرد: بانک مرکزی تمهیداتی را در قالب محدودیتهایی برای این دسته از افراد در نظر گرفته است. در فاز نخست این تمهیدات، محدودیتهایی در تعداد برگههای چک قابل صدور برای این اشخاص در سال اول فعالیت اعمال خواهد شد که بخشنامه مربوطه به زودی به شبکه بانکی ابلاغ خواهد شد. بدین ترتیب، اشخاصی که فاقد سابقه دریافت دسته چک هستند در سال اول فعالیت، با محدودیت در دریافت تعداد برگههای چک مواجه خواهند بود.
پاپی در خصوص تعیین سقف اعتبار دستهچکها، گفت: بانک مرکزی در مرحله کنونی، صرفاً احتمال نکول یا برگشت چک را اعلام میکند. در مراحل آتی، سقف اعتبار برای تمامی اشخاص، اعم از متقاضیان اولیه یا دارندگان مکرر دسته چک، تعیین و بر اساس آن، محدودیتهایی در صدور چک اعمال خواهد شد.
وی در پایان با تاکید بر اینکه در فاز نخست، نرخ نکول یا برگشت چک به عنوان گزارشی از وضعیت اعتباری صاحب حساب به ذینفع اعلام میشود، خاطرنشان کرد: در این مرحله، اطلاعات مشورتی در خصوص وضعیت اعتباری صادرکننده در اختیار وی قرار میگیرد. این احتمال برگشت، بیانگر ارزیابی وضعیت اعتباری مشتری و احتمال برگشت خوردن چک صادره توسط وی بوده و به عنوان یک نظر مشورتی به ذینفع ارائه میشود تا در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش آن تصمیمگیری کند. بر این اساس، هنگام پذیرش چک توسط ذینفع، احتمال برگشت آن به وی اعلام شده و فرد میتواند بر اساس آن، نسبت به پذیرش یا رد چک اقدام کند.
نظر شما