کد خبر 1205
۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۹

نانوایان زیر تیغ هزینه‌ها/ مردم نان کم بخورند؟

نانوایان زیر تیغ هزینه‌ها/ مردم نان کم بخورند؟

مشاور آرد و نان اتاق اصناف: افزایش قیمت نان خودسرانه نیست بلکه هزینه ها بالا است.اگر ارزان بفروشیم کیفیت نان زیر سوال می رود.

به گزارش خبرنگار  زمان اقتصاد؛ در هفته‌های اخیر، حذف یارانه آرد صنف و صنعت بر اساس مصوبه مجلس برای سال ۱۴۰۴، منجر به افزایش قیمت نان در نانوایی‌های آزادپز شده است. این تغییرات در کنار رشد هزینه‌های تولید، دولت را بر آن داشت تا اختیار تعیین نرخ نان را به استانداران واگذار کند.

 در این وضعیت شاهد تفاوت قیمت نان در استان های کشور با دلایل کاملا متفاوتی مانند حذف یارانه آرد، افزایش غیررسمی قیمت ها پیش از اعلام نزخ جدید و عدم دریافت کمک هزینه نان توسط نانوایان هستیم.

 ایا در صورت تداوم حذف یارانه آرد، احتمال افزایش قیمت نان یارانه‌ای نیز وجود دارد؟

محمدجواد کرمی مشاور آرد و نان اتاق اصناف در گفتگو با خبرنگار  زمان اقتصاد، گفت : افزایش قیمت نان خودسرانه نیست، بلکه ناشی از رشد هزینه‌های تولید است او با اشاره به هزینه‌های تولید نان گفت: هزینه های کارگری و بیمه نانوایان در سال جاری به‌شدت افزایش یافته است.

وی همچنین با تاکید بر قیمت حامل‌های انرژی گفت: هزینه آب، برق و اجاره محل نیز سهم قابل‌توجهی در قیمت تمام‌شده نان دارد.

وی تأکید کرد: دولت چهار سال است قیمت نان را ثابت نگه داشته، درحالی که هزینه‌ها هرسال رشد کرده. اگر قیمت‌گذاری واقع‌بینانه نباشد، کیفیت و سلامت نان قربانی می‌شود.

وی همچنین با اشاره بر سهمیه آرد در این افزایش قیمت گفت: سهم آرد یارانه‌ای در قیمت نان کمتر از ۱۰٪ است. حتی اگر دولت آرد را رایگان هم تحویل دهد، سایر هزینه‌ها مانند دستمزد و انرژی، نانوایان را مجبور به تعدیل قیمت می‌کند.

کریمی با اشاره به نارضایتی مردم و نانوایان از وضعیت فعلی گفت: تعیین قیمت واقعی نان در ابتدای سال (همانند شیر و لبنیات) همراه با پرداخت یارانه مستقیم به اقشار کم‌درآمد باید به عنوان راه حل درنظر گرفته شود.

وی گفت :اگر دولت یارانه را به‌صورت هدفمند پرداخت کند، هم از نانوایان حمایت می‌شود و هم فشار بر دوش مردم کاهش می‌یابد. تاخیر در تصمیم‌گیری، منجر به حذف تدریجی نانوایان سنتی و کاهش کیفیت نان خواهد شد. نانوایی‌ها اگر نتوانند هزینه‌ها را پوشش دهند، یا مجبور به استفاده از مواد نامرغوب می‌شوند یا تعطیل خواهند کرد.

افزایش قیمت نان محصول افزایش هزینه‌های تولید و تاخیر در تعدیل قیمت‌های دستوری است. به نظر می‌رسد راه‌حل پایدار، تعیین قیمت واقعی همراه با حمایت هدفمند از مردم باشد تا چرخه تولید و مصرف نان سالم حفظ شود.

کد خبر 1205

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =