کد خبر 821
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۴

رشد ۹ درصدی مصرف برق در کشور/ تقاضا در تابستان امسال به بیش از ۸۵,۰۰۰ مگاوات می‌رسد

رشد ۹ درصدی مصرف برق در کشور/ تقاضا در تابستان امسال به بیش از ۸۵,۰۰۰ مگاوات می‌رسد

عضو هیئت مدیره فدراسیون صنعت برق از رشد ۹ درصدی تقاضای مصرف برق در کشور خبر داد و گفت: در اوج مصرف تابستان ۱۴۰۴، میزان تقاضای برق به بیش از ۸۵,۰۰۰ مگاوات خواهد رسید.

شهرام صدرا، عضو هیئت مدیره فدراسیون صنعت برق، در گفتگو با خبرنگار زمان اقتصاد گفت: در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰ نیروگاه حرارتی در کشور فعال هستند که مجموع ظرفیت اسمی آن‌ها تا پایان سال گذشته رقمی بالغ بر ۹۲,۳۵۱ مگاوات بوده است.  

وی تاکید کرد: از این میزان، نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۱,۰۳۶ مگاوات و نیروگاه‌های هسته‌ای ۱,۰۲۰ مگاوات برق تولید می کنند.

به گفته شهرام صدرا، بخش صنعت به عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده برق، ۳۴ درصد از کل مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده و بخش خانگی نیز با ۳۳.۶ درصد در جایگاه دوم قرار دارد.

وی با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای صنعت برق گفت: تاکنون با احداث نیروگاه‌های صنعتی   ۱۸,۳۷۰ مگاواتی موافقت شده که این میزان، ۶,۴۲۹ مگاوات ظرفیت نیروگاهی در مرحله اجرا قرار دارد.

عضو هیئت مدیره فدراسیون صنعت برق تاکید کرد: بر اساس اعلام وزارت نیرو، تا پیش از آغاز اوج بار سال جاری، ۱۰ واحد نیروگاهی به ظرفیت ۱,۵۸۲ مگاوات وارد شبکه شده و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، تا پیش از اوج بار سال ۱۴۰۴ نیز ۷ واحد نیروگاهی جدید با ظرفیت ۱,۲۰۰ مگاوات به مدار خواهد پیوست.

صدرا گفت: نیروگاه‌های بخش خصوصی نیز ظرفیت نامی خود را نزدیک به ۳,۵۰۰ مگاوات افزایش داده‌اند و با این حال، رشد مصرف برق همچنان با شتابی بیشتر از افزایش تولید همراه است.  

عضو هیئت مدیره فدراسیون صنعت برق تاکید کرد: طبق آمار وزارت نیرو، میانگین نیاز مصرف برق در سال گذشته ۹۳۶,۰۶۲ مگاوات ساعت بوده که امسال به ۱,۰۲۱,۰۰۰ مگاوات ساعت رسیده و نشان‌دهنده رشد ۹ درصدی تقاضای مصرف برق در کشور است.  

به گفته شهرام صدرا، پیش‌بینی می‌شود که در اوج مصرف تابستان ۱۴۰۴، میزان تقاضای برق به بیش از ۸۵,۰۰۰ مگاوات برسد.

وی با اشاره به هدف‌گذاری‌های انجام‌شده در برنامه هفتم توسعه کشور گفت: ظرفیت نامی نیروگاهی کشور باید تا پایان این برنامه به حدود ۱۲۴,۵۰۰ مگاوات برسد و این در حالی است که ظرفیت نیروگاه‌های کشور در سال ابتدایی این برنامه برابر با ۹۳,۳۰۰ مگاوات بوده است.

عضو هیئت مدیره فدراسیون صنعت برق تاکید کرد: صنعت برق برای تحقق این هدف ناگزیر به افزایش ۷.۵ درصدی ظرفیت تولید برق طی سال‌های ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ خواهد بود.

شهرام صدرا گفت: برای دستیابی هدف‌گذاری‌های انجام‌شده در برنامه هفتم توسعه کشور، افزایش ۳۱,۰۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق ضروری است که بر اساس پیش‌بینی‌ها، ۱۲,۰۰۰ مگاوات آن باید از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، ۱۸,۰۰۰ مگاوات از نیروگاه‌های حرارتی و بیش از ۱,۰۰۰ مگاوات از بخش تولید پراکنده تأمین شود.

عضو هیئت مدیره فدراسیون صنعت برق تاکید کرد: اجرای این طرح‌ها، بدون احتساب سرمایه‌گذاری موردنیاز برای توسعه شبکه انتقال و توزیع، به سرمایه‌ای معادل ۳۸ میلیارد دلار در طول هر سال نیاز دارد که تأمین آن در شرایط فعلی کشور چالش‌های خاص خود را خواهد داشت.

کد خبر 821

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =