به گزارش خبرنگار زمان اقتصاد؛ انتشار آخرین آمار بخش مشاغل آمریکا و رشد بازدهی اوراق قرضه ده ساله خزانه داری این کشور در روز جمعه منجر به ایجاد تحولاتی مثبت در بازارهای مالی شد.
در آمریکا، شاخص سهام وال استریت موفق به ثبت رشد مثبت شده و تا روز جمعه یعنی آخرین روز کاری هفته گذشته شاخص های مهم وال استریت همچون S&P۵۰۰، نزدک و داو جونز همگی بالای یک درصد رشد را به نام خود ثبت کردند.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی وزارت کار آمریکا، میزات تولید شغل در ماه آوریل بیش از حد انتظار و پیش بینی های قبلی بوده و به نظر می رسد اقتصاد این کشور رو به بهبودی است. در همین حال، شاخص دلار که معمولا ارتباطی مستقیم با بازدهی اوراق قرضه ده ساله خزانه داری آمریکا دارد نیز برای نخستین بار از تاریخ ۱۶ آوریل وارد کانال ۱۰۰ شده که نشانگر بازگشت قدرت دلار دستکم برای کوتاه مدت است.
«پل نولت» استراتژیست ارشد بازار سرمایه در هلدینگ Murphy & Sylvest معتقد است: هیچ چیز به اندازه آمار مشاغل نشانگر وضعیت اقتصاد آمریکا نیست. آمار اخیر نشان داد که وضعیت اقتصاد (آمریکا) به طرز قابل قبولی رو به بهبود است.
بر اساس داده های مربوط به بخش مشاغل آمریکا برای ماه آوریل، تعداد شغل های ابجاد شده حدود ۱۷۷ هزار مورد بوده که اختلافی چشمگیر با هدفگذاری تولید ۱۳۰ هزار شغل از سوی دولت است. نرخ بیکاری نیز بدون تغییر به نسبت ماه قبل همچنان روی ۴.۲ درصد اعلام شده است.
اساسا در زمان افزایش چشم انداز مثبت نسبت به اوضاع اقتصادی در جهان، بازار دارایی های ریسک پذیر در معرض بهبودی وضعیت قرار می گیرند
از سوی دیگر، شواهد حاکی از احتمال بهبود روابط تجاری میان آمریکا و چین بوده که همین موضوع نیز از جمله دیگر دلایل افزایش اعتماد عمومی به اقتصاد این کشور طی ماه های آتی است.
نشریه گاردین طی ساعات پایانی جمعه شب از احتمال پذیرش آغاز مذاکرات تجاری با آمریکا خبر داد. به نوشته گاردین، پکن اعلام کرده که در حال بررسی پیشنهاد آمریکا برای آغاز مذاکرات تجاری با این کشور است. اگرچه دونالد ترامپ حدود یک هفته قبل، از انجام مذاکرات تجاری با چین خبر داده بود اما به هر حال، همراه شدن افزایش بازدهی اوراق خزانه داری با انتشار همزمان خبر مربوط به ارزیابی مذاکرات از سوی پکن، منجر به رشد بازارهای مالی شد.
بازار ارزهای دیجیتال و طلا، هر دو در معرض تغییر!
اساسا در زمان افزایش چشم انداز مثبت نسبت به اوضاع اقتصادی در جهان، بازار دارایی های ریسک پذیر در معرض بهبودی وضعیت قرار می گیرند. چرا کا با کاهش بی ثباتی در محیط اقتصاد جهانی، از اهمیت دارایی های امنی چون طلا کاسته شده و سرمایه گذاران تلاش می کنند دارایی های خود را به سمت بازارهای ریسک پذیرتر و البته پر سودتر از طلا به عنوان دارایی بدون بازده، سوق دهند.
بازار طلا که از روز پنجشنبه وارد فاز تثبیت شده، بر خلاف هفته های گذشته از کشش لازم برای ادامه رو. ند صعودی برخوردار نبوده و کندل هفتگی این فلز گرانبها نیز در حال بسته شدن نزولی است که نشانگر تمایل سرمایه گذاران برای حرکت به سمت بازارهای پر سودتر و البته پر ریسک تر خواهد بود
در این میان، می توان متصور شد که بازار ارزهای دیجیتال به عنوان ریسک پذیرترین بازار مالی جهان، روی خوشی به تغییرات در اقتصاد آمریکا و البته کاهش تنش های میان واشنگتن و پکن نشان دهد. در این میان، تاسیس صندوق های ETF برای اتریوم در کانادا یا احتمال تصویب صندوق ETF سولانا در آمریکا نیز فاکتورهای فاندامنتالی محسوب می شوند که می توانند در صورت مساعد شدن اوضاع اقتصاد جهانی، به رشد احتمالی دارایی های دیجیتال کمک کنند.
اما بازار طلا که از روز پنجشنبه وارد فاز تثبیت شده، بر خلاف هفته های گذشته از کشش لازم برای ادامه روند صعودی برخوردار نبوده و کندل هفتگی این فلز گرانبها نیز در حال بسته شدن نزولی است که نشانگر تمایل سرمایه گذاران برای حرکت به سمت بازارهای پر سودتر و البته پر ریسک تر خواهد بود. نقره نیز به دلیل همپوشانی با بازار طلا وضعیت چندان مطلوبی را تجربه نکرده و احتمال قرار گرفتن این فلز در فاز نزولی کوتاه مدت زیاد است.
البته در خصوص نقره، بعد صنعتی بودن این فلز را نیز باید در نظر گرفت که در صورت بهبود وضعیت اقتصاد چین به ویژه در بخش هایی چجون خودروهای برقی یا زیرساخت های مربوط به انرژی خورشیدی، می توان وضعیتی متفاوت از بازار طلا را برای این فلز متصور شد. اما در حال حاضر، به دلیل نامشخص بودن تکلیف روابط تجاری میان آمریکا و چین، فعلا نمی توان روی ماهیت صنعتی نقره حساب باز کرد و تنها می توان به عنوان فلزی گرابنها بازار این فلز روی مورد تحلیل قرار داد.
نظر شما